Vdesin nga uria rreth 40 mijë pinguinë në Antarktik

Vdesin nga uria rreth 40 mijë pinguinë në Antarktik

14 tetor 2017 12:51

Rreth 40.000 pinguinë në Antarktik kanë ngordhur nga uria këtë vit.

Mungesa e ushqimit në Polin Jugore po ndodh për herë të dytë brenda vetëm katër vjetësh, shkruan Guardian.

Nga e gjithë kolonia e pinguinëve, shkencëtarët francezë kanë gjetur vetëm dy pinguinë të vegjël në fillim të këtij viti.

Një katastrofë e tillë nuk është regjistruar asnjëherë në 50 vitet e fundit.

Për këtë katastrofë javën e ardhshme do të diskutojnë shtetet e BE-së dhe do të shqyrtojnë shpalljen e zonës së mbrojtur rreth Antarktikut.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme