Në Japoni jetojnë mbi 2 milionë persona mbi 90 vjeç

Në Japoni jetojnë mbi 2 milionë persona mbi 90 vjeç

19 shtator 2017 12:00

Në Ditën e të Moshuarve në Japoni nderohen dhe respektohen njerëzit të cilën mbajnë vite mbi supe. Kjo ditë e ka origjinën në vitin 1966 kur u shpall festë publike.

Dhe në këtë festë të përvitshme ato kanë gjetur një mënyrë shumë të veçantë për të festuar ditën e tyre. Të mbledhur në një tempull në rrethin Sugamo të Tokios ata filluan që të ngrenë gira për të promovuar jetesën e shëndetshme si edhe ideja për përhapjen e mesazhit të pranimit dhe ndjeshmërisë ndaj të moshuarve.

Sipas vlerësimit të popullsisë të publikuar nga qeveria japoneze numri i përgjithshëm i njerëzve japonezë mbi moshën 90 vjeç për herë të parë ka kaluar mbi 2 milionë, raporton The Japan Times.

Për më tepër ka një rekord prej 7.70 milionë njerëzish të moshës 65 vjeç e lart.

Image

Komentet

Shto koment

Të ngjashme