Vdes panda më e vjetër në botë

Vdes panda më e vjetër në botë

14 shtator 2017 08:38

Panda gjigante më e vjetra në botë ka vdekur, sipas rojeve të saj, në provincën Fuzhou jug-lindore të Kinës.

Në moshën 37 vjeçare, Basi kishte mbijetuar të gjithë shokët e saj të pandas, duke arritur ekuivalentin e më shumë se njëqind në vitet e njeriut.

Pandat gjigantë konsiderohen si simbole të Kinës dhe janë shumë të mbrojtura. Por ato nuk janë më të rrezikuara, pas dekadave të punës së ruajtjes, transmeton KP.

I quajtur Basi, pasi që u shpëtua, kishte jetuar në objektin e pandës që kur ishte katër ose pesë vjeç.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme