Japonia kritikohet për ndërtimin e murit qindra kilometra të gjatë

Japonia kritikohet për ndërtimin e murit qindra kilometra të gjatë

08 June 2019 11:51

Pas katastrofës së vitit 2011, qeveria japoneze vendosi të ndërtojë mure të lartë për tu mbrojtur nga cunami.

Muret janë 12 metra të lartë dhe supozohet të mbajnë dallgët.

Por muret kanë ngjallur një debat të ashpër për ndikimin negative që kanë në turizëm, natyrë dhe në jetën e banorëve, transmeton tch.

Qeveria japoneze ka shpenzuar rreth 12 miliardë dollarë për murin.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme