Fakte për budizmin që ndoshta nuk i keni ditur

Fakte për budizmin që ndoshta nuk i keni ditur

24 May 2019 22:44

Budizmi praktikohet nga shumë, por kuptohet plotësisht nga vetëm pak.

Më poshtë po iu sjellim disa fakte që ndoshta nuk i keni ditur:

Budizmi është një fe, të paktën shumë mendojnë kështu.

Budizmi i ka fillimet e veta në Indi.

Image

Dalai Lama i tanishëm mendohet të jetë mishërimi i 13-të i Dalai Lamas të fundit të Tibetit. Me urdhër të qeverisë tibetiane në vitin 1937, një skuadër kërkimi doli për të gjetur Dalai Lamën. Bazuar në shenja dhe vizion, ata zbuluan Dalai Lamën e tanishëm si një foshnjë, duke jetuar me familjen e tij, në një fshat bujqësor rural. Në vitin 1940, ai u bë udhëheqësi zyrtar shpirtëror i Tibetit.

Përkufizimi teknik i karmës është ‘'Lëvizja e mendjes dhe ajo që vijon’. Karma shoqërohet gabimisht me fatin e mirë ose të keq apo ndërhyrjen hyjnore për të shpërbluar ose ndëshkuar dikë për mënyrën se si i kanë trajtuar të tjerët. Por karma është edhe një shkak dhe një efekt.

Boshatisni mendjen tuaj, mbushni zemrën tuaj.

Buda nuk ishte topolak.

Jo të gjithë budistët janë vegjetarianë.

Jo çdo budist jeton si një murg.

Jini të respektueshëm me imazhet e Budës dhe simboleve budiste.

Budistët nuk besojnë në Zot./tch

Komentet

Shto koment

Të ngjashme