Vizatimi i Mandelës shitet për më shumë se 100 mijë dollarë Foto: AFP/Nelson Mandela

Vizatimi i Mandelës shitet për më shumë se 100 mijë dollarë

03 May 2019 09:44

Një vizatim i qelisë së burgut i bërë nga presidenti i ndjerë i Afrikës së Jugut, Nelson Mandela, u shit në një ankand në New York për 112,575 dollarë.

Vlera e vizatimit "Dera e Qelisë", i cili u përfundua nga Mandela në vitin 2002, i tejkaloi pritjet prej 60 mijë deri në 90 mijë dollarë.

Qelia i përkiste burgut në Roben Ajllënd, pranë Kejp Taunit. Mandela ka qenë i burgosur atje, para se të bëhej president.

Ai ka qenë në burg 27 vjet dhe ka frymëzuar luftën kundër aparteidit.

Mandela ka vdekur në vitin 2013.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme