Çdo vit 300 milionë kafshë ngordhin në testime laboratorike

Çdo vit 300 milionë kafshë ngordhin në testime laboratorike

24 April 2019 08:07

Sot është Dita botërore e mbrojtjes së kafshëve laboratorike. Më shumë se 150 vjet çdo ditë ndaj mijëra kafshëve kryhen eksperimente për qëllime mjekësore, kozmetike, ushtarake dhe industriale.

Çdo vit në botë në eksperimente laboratorike ngordhin 300 milionë kafshë.

laboratorike të cilat shfrytëzohen sot, datojnë që nga shekulli i mesëm, por nuk japin asnjë rezultat.

Dita botërore e mbrojtjes së kafshëve laboratorike shënohet që nga viti 1985.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme