Shkencëtarët ringjallin trurin e një derri katër orë pas ngordhjes së tij

Shkencëtarët ringjallin trurin e një derri katër orë pas ngordhjes së tij

18 April 2019 09:43

Shkencëtarët amerikanë kanë ringjallur pjesërisht trurin e një derri, katër orë pas ngordhjes së tij. Gjetjet mund të nxisin debatin për barrierën midis jetës dhe vdekjes dhe të ofrojnë një mënyrë të re të studimit të sëmundjeve, si Alzheimeri.

Studimi tregoi se vdekja e qelizave të trurit mund të ndalet dhe madje të mund të rivendosë disa lidhje në tru. Sidoqoftë, nuk kishte sinjale nga truri që do të tregonin vetëdije ose ndërgjegje.

Gjetja e befasishme sfidon idenë se truri vdes brenda disa minutave nga mungesa e furnizimit me gjak/Panorama.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme