Treshja e shqiponjave, si një familje moderne

Treshja e shqiponjave, si një familje moderne

17 April 2019 10:34

Një treshe shqiponjash tullace në Illinois në këtë pranverë janë bërë bashkë për të sjellë në jetë tri shqiponja të vogla.

Nga drejtuesit e mjedisit në Misisipi shqiponja femër është quajtur Starr, ndërsa dy burrat e saj janë quajtur Valor I dhe Valor II.

Një webcam u ka mundësuar njerëzve anë e mbanë botës të shohin bashkëveprimet e familjes të mbivendosur përgjatë lumit Misisipi në Illinoisin veri-perëndimore.

Këtë vit, shqiponjat kanë prodhuar me sukses dhe kanë nxjerrë tre vezë, tha Pam Steinhaus, menaxher i shërbimeve në Misisipi.

Të dy meshkujt qëndruan së bashku duke ndarë një femër të re, pasi shoqet e tyre të para ikën.

Treshja origjinale u formua në vitin 2013, pasi femra që ishte më pas në fole zgjodhi një shok të ri.

Edhe pse Valor I u zëvendësua nga Valor II, ai u vardis rreth folesë gjatë gjithë sezonit të mbarështimit. Në vitin 2017, femra e grupit u largua nga foleja pasi u sulmua. Starr mbërriti më vonë atë vit dhe tre vezë të hedhura nga femra u çelën këtë pranverë.

Filmi tregon se treshja ka bashkëpunim të shkëlqyer familjar.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme