Super Hëna mbrëmë mbi New York

Super Hëna mbrëmë mbi New York

20 February 2019 11:47

New York, 20 shkurt - Pamjet jo të përditshme të fenomenit astronomik të quajtur Super Hëna mbrëmë i shijuan edhe qytetarët e New Yorkut në SHBA.

Super hëna e përgjakur e kaltër paraqet një dukuri të trefishtë astronomike, apo ndërthurje të tre fenomeneve qiellore të cilat paraqiten së bashku në qiell, që njihen si Super Hëna, Hëna e Përgjakur dhe Hëna e Kaltër.

Super Hëna është një dukuri kur hëna e plotë i afrohet tokës më shumë se zakonisht. Ky është një fenomen kur hëna duket 14 për qind më e madhe dhe 30 për qind me shkëlqim më të fuqishëm se zakonisht.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme