Gjermania përgatit ligj të posaçëm për mbrojtjen e insekteve

Gjermania përgatit ligj të posaçëm për mbrojtjen e insekteve

18 February 2019 08:17

Gjermania po përgatit një ligj për mbrojtjen e insekteve që parashikon ulje të përdorimit të pesticideve deri tek fondet kushtuar hulumtimeve mbi këtë çështje, njoftoi sot ministrja e Mjedisit.

Rreth gjysma e llojeve të insekteve, të rëndësishme si për ekosistemet ashtu dhe për ekonominë po zhduken në mënyrë të shpejtë në mbarë globin, ngre alarmin një studim, transmeton atsh.

“Ne qenieve njerëzore na duhen insektet, ato kanë nevojë të mbrohen me një ligj posaçërisht për ta’’, deklaroi ministrja Svenja Schulze për ‘Bild am Sonntag’.

Plani i veprimit për mbrojtjen e insekteve, që agjencia DPA ka mundur të konsultojë, parashikon një fond vjetor prej 100 milionë euro, përfshirë 25 milionë që do të përdoren për kërkime.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme