Në Peqin është rikthyer “Panairi i gjelit të detit”

Në Peqin është rikthyer “Panairi i gjelit të detit”

14 December 2018 15:15

I ndërprerë prej 4 vitesh, në Peqin është rikthyer “Panairi i gjelit të detit”, i cili synon të promovojë traditën e kësaj zone në rritjen e këtyre gjelave.

Por, veç promovimit, fermerët e Peqinit kanë nevojë për krijimin e një tregu, në mënyrë që tregtinë e tyre të mos ta zhvillojnë përgjatë aksit nacional Elbasan-Peqin, e po ashtu për politika lehtësuese, në mënyrë që këta gjela të rritur në mënyrë natyrale të mos konkurrohen në çmim nga gjelat e importit.

Çmime stimuluese u dhanë për fermerët që kishin jo vetëm tufat më të mëdha, por duke vlerësuar edhe cilësinë e rritjes së tyre në mënyrë natyrale dhe të shëndetshme.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme