Dimri në Salekhardin rus ku akulli qëndron 200 ditë në vit

Dimri në Salekhardin rus ku akulli qëndron 200 ditë në vit

12 December 2018 15:51

Në qytetin rus Salekhard, kryeqytet i qarkut autonom Jamalo-Neneckog, këto ditë temperaturat kanë rënë në minus 25 gradë Celsius dhe tërë qyteti është nën akull.

Fotoreporteri i AA-së solli detaje shumë interesante që tregojnë një dimër të ashpër në këtë qytet që gjendet 2.436 kilometra në veri të Moskës, por në të cilin qytetarët ende vazhdojnë të jetojnë, ndërsa fabrikat punojnë pa ndonjë problem të madh.

Salekhard është qyteti i vetëm në rrethin polar, ndërsa në këtë zonë bora dhe akulli qëndrojnë rreth 200 ditë në vit.

Në dhjetor të vitit 1978 u regjistruan temperatura rekord të ulëta prej madje minus 53 gradë celsius.

Peshkimi është dega e vetme e biznesit lokal në qytetin, ku momentalisht jetojnë rreth 48.300 banorë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme