Fakte interesante rreth uraganeve

Fakte interesante rreth uraganeve

03 December 2018 13:47

Njihuni me shtatë fakte interesante për krijimin e uraganeve.

Uraganet janë stuhi tropikale me shpejtësi të erës mbi 257 km/h. Ato mund të lëshojnë më shumë se 9.5 trilion litra ujë në ditë.

Uraganet zakonisht krijohen në zonat tropikale.

Zhvillohen mbi ujë të ngrohtë dhe e përdorin atë si një burim energjie, dhe humbin fuqi derisa lëvizin drejt tokës.

Rajonet bregdetare janë më së shumti të prekura nga uraganet.

Çdo sekondë, një uragan lëshon energjinë e dhjetë bombave atomike.

Uraganet gjithashtu prodhojnë tornadot, por ato zgjasin vetëm disa minuta.

Uraganet që lëvizin më ngadalë lëshojnë më shumë shi dhe mund të shkaktojnë më shumë dëme.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme