Kishte shkruar në  Facebook “Salvini vrit veten”, ministri italian kërkon 20 mijë euro dëmshpërblim

Kishte shkruar në Facebook “Salvini vrit veten”, ministri italian kërkon 20 mijë euro dëmshpërblim

18 korrik 2018 14:39

Ministri i Brendshëm italian, Matteo Salvini, ka denoncuar dhe ka kërkuar 20 mijë euro dëmshpërblim, nga një 32-vjeçar nga Milano. Në profilin e tij e në Facebook, ai kishte kërkuar Salvinit që të vriste veten.

Matteo Salvini, aktualisht ministër i Brendshëm i Italisë, ka kërkuar një dëmshpërblim prej 20 mijë eurosh një qytetari milanez, i cili në 25 Prill të 2016-s kishte shkruar në profilin në Facebook të liderit të Legës: “Salvini në emër të bukurisë dhe inteligjencës, bëj një gjest fisnik: qëllo veten në gojë. Herët a vonë do të të varin, a je i vetëdijshëm për këtë”?

Autori i këtij mesazhi është Valerio Ferrandi, 32 vjeç, i cili njihet për bindjet e tij fashiste. Pas denoncimit të Salvinit, i riu u gjykua në Milano për akuzën e shpifjes dhe kërcënimit.

Menjëherë pas përfundimit të seancës së parë, sapo doli nga salla e gjyqit, 32-vjeçari u shpreh se Salvini duhet ti’ shmangë provokimet pasi mesazhi i tij nuk ishte një kërcënim, por një ftesë për të studiuar historinë. Dhe në këtë mënyrë për të shmangur përsëritjen e saj. Seanca e radhës kundër tij është caktuar në 30 Janar të 2019-s.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme