A e dini pse qajmë kur presim qepë?

A e dini pse qajmë kur presim qepë?

12 korrik 2018 10:53

Qepët thithin squfurin që është nëntokë për të formuar sulfoksidet e aminoacideve, një përbërës i squfurit që kthehet lehtësisht në gaz.

Kur presim qepën, ne hapim mijëra qeliza individuale të saj.

Këto qeliza të hapura çlirojnë enzima të veçanta si dhe sulfokside të aminoacideve, të cilat formojnë acid sulfenik.

Acidi sulfenik dhe enzimat e qepës formojnë një gaz, i cili arrin në sy.

Syri reagon për t’u mbrojtur nga kimikati dhe nis të lëshojë ujë”, sqarojnë shkencëtarët amerikanë

Komentet

Shto koment

Të ngjashme