Mjekja e parë në SHBA

Mjekja e parë në SHBA

23 qershor 2018 08:19

Elizabeth Blackwell më 23 qershor të vitit 1849, u bë gruaja e parë mjeke në SHBA.

Ajo mbështeti arsimin mjekësor për gratë dhe ndihmoi karrierën e shumë të tjerave.

Më 1857, Elizabeth krijoi ambulancat e para në New York. Ajo botoi disa libra të rëndësishme mbi çështjen e grave në mjekësi, transmeton kp.

Elizabeth punoi në klinika në Londër e Paris për dy vjet. Gjatë punës ajo u infektua dhe humbi shikimin në njërin sy dhe u kthye në New York më1851, duke hequr dorë nga ëndrra e saj për t’u bërë një kirurge.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme