LAJMET E MBRËMJES

Opozita fton kryeministrin “të përballet” me Kurtin opozitar

Foto: Alban Bujari \ KOHA
 

Dy vjet pas aplikimit për licencim, Zyra e Rregullatorit për Energji pritet ta shqyrtojë aplikacionin e kompanisë “Drustvo Elektrosever”. Kjo vjen vetëm pas dakordimit të arritur një ditë më parë në Bruksel, mes Kosovës dhe Serbisë, për zbatimin e marrëveshjes për energji të arritur më 2013.

Kompania pas licencimit parashihet të nënshkruajë marrëveshje me KOSTT-in dhe KEDS-in, për të operuar në tregun e energjisë. Por, nga ekzekutivi nuk është bërë e ditur se ku do ta blejë energjinë kjo kompani, e as se çfarë do të ndodhë me shpenzimet e bëra për rrymën e konsumuar në veri.