Intelektualët shkodranë bashkohen për të ruajtur “Bashkimin”

Intelektualët shkodranë bashkohen për të ruajtur “Bashkimin”

15 April 2018 21:12

Një grup intelektualësh të qytetit të Shkodrës po bëjnë përpjekje për ta shndërruar në muze shtëpinë ku në vitin 1899, u themelua shoqëria “Bashkimi”, e cila luajti rol për përhapjen e gjuhës shqipe dhe për lëvizjen arsimore në Shqipëri.

Gjatë 27 viteve të fundit, Shkodra ka humbur disa nga shtëpitë muze, ndaj nisma e fundit e intelektualëve shkodranë vlerësohet si përpjekje për rigjallëruar vlerat kulturore të qytetit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme