“Naltësimi i Iskanderit” në shqip

“Naltësimi i Iskanderit” në shqip

02 mars 2018 12:36

Sot është përvjetori i 574-të i Kuvendit të Lezhës, kur princër shqiptarë u bashkuan në një aleancë politike dhe ushtarake për t’u mbrojtur nga pushtimi osman.

Studiuesi dhe ish-diplomati i Shqipërisë Mal Berisha shpalos detaje të studimeve të autorëve britanikë që kanë shkruar për shqiptarët, së fundi po përkthen një vepër te Benjamin Disraleit, kryeministrit të famshëm britanik, një novelë për Skënderbeun e titulluar "Naltësimi i Iskanderit".

Për çka është fjala saktësisht? Si u njoh ai me figurën e Skënderbeut?

Si na shfaqet Skënderbeu dhe Shqipëria në novelën e Disraleit “Naltësimi i Iskanderit”? Kur pritet të botohet kjo novelë e shqipëruar?

Të gjitha këto dhe detaje të tjera ndiqni në linkun e bashkëngjitur:

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme