Kalaja e Prizrenit, simbol i trashëgimisë kulturore të Kosovës Foto: Koha / ilustrim

Kalaja e Prizrenit, simbol i trashëgimisë kulturore të Kosovës

24 shkurt 2018 22:33

Kalaja e Prizrenit që njihet si simbol i trashëgimisë kulturore të Kosovës, viteve të fundit i është nënshtruar punimeve të restaurimit dhe konservimit nga Instituti Arkeologjik i Kosovës dhe organizata “Trashëgimia Kulturore pa Kufij”.

Projekti i financuar nga Ministria e Kulturës dhe ambasada amerikane në Kosovë ka bërë që kalaja nga një vend i paqasshëm para disa viteve, të shndërrohet në një destinacion kryesor për turistët vendor dhe të huaj, raporton Zëri i Amerikës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme