Berati shpall “Qytetar Nderi” ambasadorin zviceran Christoph Graf

Berati shpall “Qytetar Nderi” ambasadorin zviceran Christoph Graf

09 shkurt 2018 18:26

Kryetari i Bashkisë Berat, Petrit Sinaj mbajti ceremoninë për dhënien e titullit ‘Qytetar Nderi’ ambasadorit zviceran Christoph Graf.

Një emër i ri i shtohet listës së qytetarëve të nderit të Beratit: Christoph Graf, Ambasadori aktual i Zvicrës në Shqipëri.

Këshilli bashkiak votoi më 15 Dhjetor 2017 në mënyrë unanime për t’i dhënë titullin Ambasadorit zviceran me motivin: ‘për kontribut të vlefshëm dhe rol aktiv në mbështetje të projekteve të zhvillimit për qytetin e Beratit dhe për forcimin e marrëdhënieve miqësore midis Zvicrës dhe Shqipërisë’.

“E marr këtë titull sot si një shenjë të mirënjohjes nga Këshilli Bashkiak i Beratit për kontributin e qeverisë time dhe punën që ajo ka bërë përmes bashkëpunimit për zhvillim në vitet e fundit për të përmirësuar cilësinë e jetës së qytetarëve në këtë rajon”, tha ambasadori zviceran ndërsa mori titullin. “Duke filluar nga sot qyteti historik i Beratit është në njëfarë mënyre qyteti im i dytë”, tha ambasadori Graf.

Kryebashkiaku Petrit Sinaj në fjalën e tij përmendi faktin që gjatë qëndrimit në Shqipëri, ambasadori Graf ka dhënë maksimumin për projektet dhe fondet e bashkëpunimit që përmirësojnë infrastrukturën dhe mundësitë e rajonit të Beratit. Ai lëvdoi në veçanti përkushtimin e palodhur dhe rolin e luajtur nga ambasadori Graf për t’u siguruar për progresin e projekteve zvicerane të investimeve në këtë zonë. Së bashku me Kryetaren e Këshillit Bashkiak të Beratit, Nikoleta Manka, kryebashkiaku Sinaj dorëzuan certifikatën dhe pllakën e qytetarisë së nderit.

Pas ceremonisë kryebashkiaku shoqëroi të ftuarin zviceran në një garë vrapimi të fëmijëve në qendrën e Beratit dhe më vonë në një vizitë tek ndërmarrja e ujësjellësit e cila po ndërmerr rinovim përmes një fondi zviceran.

Qytetarë të tjerë nderi të Beratit përfshijnë arkeologun dhe historianin Moikom Zeqo, gazetarin Ilir Konomi, dhe shkrimtaren Xhanfize Keko (pas vdekjes).

Fondet e bashkëpunimit zviceran janë aktive në Berat në formën e promovimit të turizmit dhe punësimit, rehabilitimit të furnizimit me ujë dhe prezantimit të modeleve të reja për menaxhimin e mbetjeve. Pothuaj 6 milion Euro janë përkushtuar për ndërhyrje të ndryshme që synojnë përmirësimin e cilësisë së jetës.

Marrëveshja më e fundit e nënshkruar në Dhjetor 2017 parashikon përmirësime madhore në menaxhimin e mbetjeve me përfitim për rreth 230,000 banorë përveç turistëve dhe vizitorëve.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme