Kulla e lagjes së vjetër të Deçanit

Kulla e lagjes së vjetër të Deçanit

07 shkurt 2018 14:31

Lagjja e vjetër e Deçanit identifikohet me disa ndërtime të shekullit 19. Në mesin e tyre është edhe Kulla e Demukajve, e cila u rindërtua disa vjet pasi u dogj në luftën e fundit. Kulla është djegur gjatë luftës së fundit dhe është ndërtuar përsëri në formën e dikurshme.

E ngritur me tre katet e saj në rrugë kryesore, ajo reflekton rezistencën e një kulle shqiptare, nga e cila u morën shumë vendime të rëndësishme historike.

Gjatë rindërtimit, kulla përbrenda nuk ka arritur të marrë formën që ka pasur, prandaj Haxhi Demukaj thotë se ka ende punë për ta rregulluar.

Reportazhin e plotë ndiqeni në linkun e bashlangjitur:

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme