Nesër në Prishtinë bëhet varrimi i Prof.Dr. Gani Hoxhës

Nesër në Prishtinë bëhet varrimi i Prof.Dr. Gani Hoxhës

29 janar 2018 16:11

Prof.Dr. Gani Hoxha, i cili kohë më parë vdiq në Londër, do të varroset nesër në Varrezat e Prishtinës, bëri të ditur familja e tij.

Varrimi do të bëhet në orën 14, ndërsa në Fakultetin Filologjik të UP-së, ku punoi përreth katër dekada, do të mbahet një akademi përkujtimore në orën 11.

Prof.Dr. Gani Hoxha ishte profesori i parë që ligjëroi italishten në këtë fakultet. Ai kishte mbaruar romanistikën në Unversitetin e Beogradit. Pas mbarimit të fakultetit 14 punoi në Radio Prishtinën, e pastaj në Universitet.

Ishte autor i një fjalori italisht-shqip dhe anasjelltas dhe i shumë punimeve shkencore.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme