Plasari nxjerr nga harresa Akademinë Saveriane të Mjedës

Plasari nxjerr nga harresa Akademinë Saveriane të Mjedës

20 dhjetor 2017 11:07

Studiuesi i njohur Aurel Plasari nxjerr nga pluhuri i harresës Akademinë Saveriane të Mjedës në 80 vjetorin e themelimit të saj.

Plasari thotë se kjo akademi ka vlera të çmuara për Albanologjinë shqiptare, madje duhet të shërbejë si frymëzim edhe sot, transmeton abcnews.al.

Njohja e vetvetes është domosdoshmëri, kjo e ka bërë studiuesin e njohur Aurel Plasari që të nxjerrë në dritë dhe një ngjarje të rëndësishme, siç është Akademia albanologjike Saveriane.

Formula e bashkëpunimit ndërakademik i ka mesazhet e qarta te Akademia Saveriane që 80 vite më parë e që më shumë se kurrë i flet Akademisë së Shkencave sot.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme