Arbneshët e Zarës, gjaku ynë

Arbneshët e Zarës, gjaku ynë

04 dhjetor 2017 12:00

Historia e një komuniteti të jashtëzakonshëm, që pavarësisht vështirësive është përpjekur të ruajë gjuhën shqipe…

Si e kanë ruajtur arbneshët e Kroacisë gjuhën, traditat, zakonet, këngët e mbartura brez pas brezi dhe historitë e jashtëzakonshme? Një histori shekullore që nis nga Liburnët e ruhet edhe sot brez pas brezi.

Arbneshët e Zarës, gjaku ynë… një dokumentar i TCh, që e vlen të shikohet.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme