Banorët e Thethit kërkojnë mbështetje për rivitalizimin e kullave

Banorët e Thethit kërkojnë mbështetje për rivitalizimin e kullave

23 nëntor 2017 23:30

Përfaqësues të familjeve të zonës turistike të Thethit kërkuan mbështetjen e Qeverisë dhe bashkisë së Shkodrës për rivitalizimin e kullave të tyre qindra vjeçare, në funksion të turizmit.

Pas vitit 1991, pjesa më e madhe e banorëve të Thethit u larguan drejt zonave më të ulëta të vendit dhe kjo bëri që shumë prej kullave tradicionale të braktisen dhe rrënohen, raporton VOA.

Vitet e fundit, me zhvillimin e turizmit, banorët po rikthehen në Theth, por aty po ndeshen me vështirësi për rikonstruksionin e banesave tradicionale dhe vënien e tyre në shërbim të turizmit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme