Aktivizmi është jetësim i demokracisë

Aktivizmi është jetësim i demokracisë

19 nëntor 2017 07:36

Vjollca Krasniqi, sociologe. Mban titullin doktore e shkencave shoqërore nga Universiteti i Lubjanës.

Ka arritur titullin e magjistres së shkencave shoqërore në programin Gjinia, Zhvillimi dhe Globalizimi në Shkollën Londineze për Ekonomi dhe Shkenca Politike (LSE) në Londër, dhe e diplomuar në Filozofi dhe Sociologji në Universitetin e Prishtinës, shkruan sot “Koha Ditore”.

Është profesoreshë në Fakultetin Filozofik në Universitetin e Prishtinës. Është bashkëdrejtuese e Programit Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore.

Ka shkruar gjerësisht për çështjet gjinore dhe politike në Kosovë. Aktualisht është duke punuar në disa projekte studimore ndërkombëtare në drejtësinë në pas-luftë, joformalitetin, migrimin dhe të drejtat e njeriut, dhe gjinia e arsimi.

Krasniqi është personazhi i kësaj jave që rrëfehet në rubrikën e përjavshme “7 Shkronjat” në “E diela e Koha Ditore”.

Dija është thelbësore në kuptimin e botës, shoqërisë, trupit, dhe përgjithësisht universit. Dija mundëson njohjen teorike dhe praktike të ndërtuar gjatë gjeneratave.

E arritur përmes përvojës dhe arsimit, dija hap horizontet e vetëdijes dhe njohjes në të tashmen dhe po ashtu për të ardhmen... (më gjerësisht lexoni sot në “E Diela me Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme