Dita Botërorë e Trashëgimisë Audiovizuale

Dita Botërorë e Trashëgimisë Audiovizuale

27 tetor 2017 08:05

Dokumentet audiovizuele, si filmat, programet e radios dhe televizionit, janë trashëgimia jonë e përbashkët dhe përfshinë xhirimet e para të shekullit 20 dhe 21.

Ato ndihmojnë për të mbrojtur identitetin kulturor të njerëzve; por thesaret e panumërta të dokumentarëve janë zhdukur që nga shpikja e teknologjisë së imazheve dhe zërit që ndihmon njerëzit nëpër botë për të shfaqur më mirë eksperiencat e tyre, kreativitetin dhe njohuritë.

Të gjitha trashëgimit audiovizuale në botë janë të rrezikuara shkruhet në uebsajtin zyrtarë të Kombeve të Bashkuara, me rastin e shënimit të kësaj dite

Komentet

Shto koment

Të ngjashme