Ylli i gjashtëcepësh - simbol fetar apo kulturë shqiptare?

Ylli i gjashtëcepësh - simbol fetar apo kulturë shqiptare?

24 tetor 2017 14:52

Ylli gjashtëcepësh emërohet në mënyra të ndryshme, varësisht prej kulturave dhe vendeve ku haset.

Ylli i Davidit, Ylli i Solomonit si dhe Vula e Sylejmanit janë vetëm disa prej sinonimeve të këtij simboli.

Qazim Namani, ekspert i trashëgimisë kulturore flet sa i përket përhapjes së këtij simboli tek shqiptarët.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme