Erzen Shkololli synon postin e drejtorit të Galerisë së Arteve në Shqipëri

Erzen Shkololli synon postin e drejtorit të Galerisë së Arteve në Shqipëri

20 tetor 2017 10:02

Ministria e Kulturës në Shqipëri shpalli më 3 tetor konkursin për drejtorin e Galerisë Kombëtare të Arteve, pas mbarimit të mandatit katërvjeçar të drejtorit aktual Artan Shabani i cili ka zgjedhur të mos rikandidojë sërish në postin drejtues, shkruan ATSH.

Por, është një artist nga Kosova që po synon këtë post.

Artisti kosovar Erzen Shkololli, i cili është bërë i njohur si autor e kurator i ekspozitave dhe bienaleve ndërkombëtare, tashmë është kandidat potencial për të marrë këtë post, përderisa pritet nëse do të arrijë të bëhet drejtor i Galerisë së Arteve apo jo, pasi edhe tre kandidatët e tjerë, që po garojnë për drejtorin e Galerisë Kombëtare, Helidon Haliti, Kreshnik Xhiku dhe Artur Çela kanë një karrierë të pasur artistike.

Afati për aplikim është mbyllur më 16 tetor.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme