Kulturë

Busti i Papa Klementit XI Albanit vendoset në Muzeun Historik Kombëtar

Busti i Papa Klementit XI Albanit është vendosur në ambientet e pavijonit të mesjetës. Muzeut Historik Kombëtar iu dhuruan edhe disa dokumente kushtuar Papa Klementit XI Albanit
 

Në kuadër të Ditëve Evropiane të Trashëgimisë, fondacioni “Papa Klementi XI Albani” në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar dhe nën kujdesin e Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë kanë organizuar ceremoninë e dhurimit të bustit të Papa Klementit XI Albanit në ambientet e pavijonit të mesjetës. Muzeut Historik Kombëtar iu dhuruan edhe disa dokumente kushtuar Papa Klementit XI Albanit.

Ceremonia u zhvillua me pjesëmarrjen e trupit diplomatik të akredituar në Tiranë, përfaqësuesve të komuniteteve fetare dhe të ftuarve të shumtë. Zef Bushati, president i fondacionit “Papa Klementi XI-Albani” në ceremoni ka bërë përshkrim të rrugëtimit të bustit të Papa Klementi XI Albanit, si kishte lindur ideja dhe se si u realizua busti në saje të donacionit të familjes Barattini.