Kulturë

Shuhet regjisori i filmit të parë artistik shqiptar

Kristaq Dhamo, sipas biografisë së tij, ka dhënë një ndihmë të çmuar në përgatitjen e studentëve të rinj të kinematografisë, me organizimin e disa kurseve profesionale. Në vitin 1979 i është dhënë titulli “Artist i Merituar” dhe në vitin 1987 është nderuar me titullin “Artist i Popullit”. Në festivalin XI të filmit shqiptar në vitin 2000 është nderuar me Çmimin e Karrierës
 

Kinematografia shqiptare ka humbur regjisorin e filmit të parë artistik. Kristaq Dhamo vdiq në moshën 89-vjeçare.

Pos si regjisor, Dhamo për një kohë të gjatë ishte edhe udhëheqës i institucionit shqiptar të filmit, kinostudios “Shqipëria e re”. Vdekja e Dhamos është përshkruar si një humbje e madhe për artin shqiptar.