Kulturë

“Exil” nuk arrin të nominohet për “Oscar”

 

Filmi shumë i suksesshëm i regjisorit Visar Morina, “Exil”, i cili ishte nominimi i Kosovës për “Oscar” në kategorinë “Filmi më i mirë ndërkombëtar”, fatkeqësisht nuk ka arritur të hyjë në garë për këtë çmim prestigjioz.

Në mëngjesit e së mërkurës në uebfaqen zyrtare të Akademisë së Arteve dhe Shkencave u postua lista e ngushtë e nëntë kategorive të ceremonisë Oscar, përfshirë këtu edhe kategorinë të cilën mezi po e prisnim atë “Filmi më i mirë ndërkombëtar”, ku po shpresonim të listohej edhe Kosova me projektin e jashtëzakonshëm kinematografik, “Exil”.