Mbrojtja e hulumtimi i varrezave ilire është bërë domosdoshmëri

Mbrojtja e hulumtimi i varrezave ilire është bërë domosdoshmëri

26 May 2019 22:48

Territori i Malit të Zi është i pasur me varreza të mbretërve ilirë si dhe me katakombe parahistorike, qoftë prej guri apo dheu.

E këto paraqesin një pasuri të veçantë të trashëgimisë kulturore.

Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë si domosdoshmëri hulumtimin, mbrojtjen dhe ruajtjen e këtyre objekteve të rëndësishme historike dhe kulturore./Zëri i Amerikës

Komentet

Shto koment

Të ngjashme