Ansambli i Armatës së SHBA-ve sonte nis turneun e koncerteve nëpër Kosovë

Ansambli i Armatës së SHBA-ve sonte nis turneun e koncerteve nëpër Kosovë

26 April 2019 14:46

Ansambli i Armatës së SHBA-ve për Evropë nis sonte turneun koral pranveror nëpër Kosovë, i cili do të vazhdojë deri të hënën, më 29 prill, njoftoi Ambasada e SHBA në Prishtinë.

Ansambli që në përbërje ka 19 ushtarë, – 9 vokalistë, 8 instrumentalistë dhe 2 teknikë të zërit, do të interpretojë si vijon:

- 26 prill 2019: 19:00 - 20:30 para Teatrit Kombëtar në Prishtinë;

- 27 prill 2019: 20:30 Koncert në Kino Lumbardhi në Prizren; dhe

- 29 prill 2019: 19:00 – 20:30 në Termokiss në Prishtinë.

Një bend vendor do ta hapë performansën.

Për 70 vite Ansambli dhe Kori i Armatës së SHBA-ve për Evropë ka qenë ambasadori muzikor i Amerikës në Evropë. 80 ushtarët amerikanë interpretojnë 200 herë në vit anekënd Evropës, duke punuar kështu për forcimin e marrëdhënieve tona me aleatët dhe partnerët, duke mbështetur pjesëtarët e shërbimit tonë dhe familjet e tyre, dhe duke nderuar të rënët tanë, thekson njoftimi.

Fillimisht i aktivizuar në vitin 1940, ky njësit arriti në Evropë në vitin 1949 dhe tashmë është i vendosur në Sembach, Gjermani. Me shtimin e Korit në vitin 1967, Ansambli dhe Kori i Armatës së SHBA-ve për Evropë vazhdon të përfaqësojë Armatën e SHBA-ve dhe Kombin tonë në gjithë kontinentin e Evropës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme