100 vjetori i Bibliotekës së Komisisë Letrare Shqipe

100 vjetori i Bibliotekës së Komisisë Letrare Shqipe

20 prill 2017 14:09

100 vjetori i Bibliotekës së Komisisë Letrare Shqipe u përkujtua në qytetin e Shkodrës me një ekspozitë të librave të fillimit të shekullit të kaluar, të botuara në gjuhën shqipe.

Biblioteka e Komisisë Letrare Shqipe është e para bibliotekë publike në Shqipëri. Në vitin 1920 ajo iu dhurua shtetit shqiptar dhe shërbeu si bërthamë e Bibliotekës Kombëtare të ngritur në Tiranë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme