Aktakuzë për dëmtim të trashëgimisë kulturore në Prizren Foto: Ilustrim

Aktakuzë për dëmtim të trashëgimisë kulturore në Prizren

23 shkurt 2018 14:46

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë kundër personit A.M., për shkak të veprës penale, dëmtimi, shkatërrimi dhe nxjerrja e paautorizuar e monumenteve ose objekteve të mbrojtura jashtë Kosovës.

I pandehuri A.M., më 18 dhjetor 2017, në Qendrën Historike të Prizrenit, në rrugën ‘’Mbreti Zog’’, ka shkatërruar monumentin e mbrojtur kulturor, shtëpinë e familjes Myftiu.

Përkundër ndalim-punimit nga Inspektorati Komunal, të pandehurit kanë kaluar shiritin “Ndalohen Punimet”, duke i futur punëtorët dhe makineritë (ekskavator dhe kamion), me ç’ rast ka rrënuar në tërësi objektin në fjalë, pasi që e njëjta i ishte shitur personit F.G.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme