Tre të arrestuar në Gjilan për ‘falsifikim parashë’

Tre të arrestuar në Gjilan për ‘falsifikim parashë’

09 shkurt 2018 10:41

Prishtinë, 9 shkurt - Si rezultat i hetimeve disamujore dhe aplikimit të masave të fshehta dhe teknike nga Njësia e Krimeve Ekonomike dhe Antikorrupsion në Gjilan, janë siguruar informata të nevojshme dhe me datën 07.02.2018, është ekzekutuar urdhëresa e Gjykatës Themelore në Gjilan, për simulimin e blerjes së parave të dyshuara si të falsifikuara nga personat e dyshuar.

Gjatë realizimit të urdhëresës, me rastin e simulimit të veprës penale, njësitet policore kanë arritur të ndalojnë tre persona të dyshuar (në një pompë të derivateve në komunën e Kllokotit) dhe gjatë kontrollimit të tyre janë gjetur dhe sekuestruar: një armë e llojit bereta, me 6 copë fishekë, para në kartëmonedha prej 192x100 me vlerë të përgjithshme prej 19.200 € (nëntëmbëdhjetë mijë e dyqind) €, të cilat dyshohet të jenë të falsifikuara.

Vlen të cekët se kjo shumë e parave të falsifikuara do të blihej për 5.000 (pesë mijë) euro para origjinale.

Në këtë operacion policor janë arrestuar të dyshuarit:

B. S. lindur me 1986 m/sh, shtetas i Maqedonisë

B. R. lindur me 1997 m/sh/k

B. R. lindur me 1993 m/sh/k

Pas arrestimit të personave të dyshuar, është njoftuar prokurori kujdestar i Prokurorisë Themelore në Gjilan, i cili ka lëshuar aktvendim mbi ndalimin e tyre.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme