Dy vota për e një kundër rigjykimit të akuzave ndaj Enver Sekiraçës

Dy vota për e një kundër rigjykimit të akuzave ndaj Enver Sekiraçës

31 tetor 2017 09:53

Dy me një janë votat që kanë mundësuar kthimin në rigjykim të procesit gjyqësor ndaj Enver Sekiraçës, i akuzuar për nxitje të vrasjes së policit, Triumf Riza.

Trupi gjykues në Gjykatë të Apelit, i përbërë prej dy gjyqtarëve ndërkombëtarë dhe një vendor kanë pasur mendime të ndara rreth rastit “Sekiraça”.

Bazuar në vendimin, të cilin e posedon “Koha Ditore”, kryetarja e kolegjit, Elka Fiolcheva- Ermenkova dhe Mejreme Memaj kanë ardhur në përfundim se ky rast duhet të rigjykohet, pasi kanë konstatuar se shkalla e parë nuk ka bërë përshkrimin faktik të veprës penale për të cilën akuzohet Sekiraça – atë të nxitjes së vrasjes.

Ndërkaq, anëtarja tjetër, Anna Adamska Gallant nuk është pajtuar me vendimin për rigjykim. Ajo ia ka bashkangjitur vendimit një mendim të ndarë.

(Më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore)

Tash gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme