Kronikë

FAST Kosova arreston një shtetas të huaj në kërkim ndërkombëtar

FAST Kosova arreston një shtetas të huaj në kërkim ndërkombëtar

Policia e Kosovës, përkatësisht përmes njësitit për persona të arratisur, FAST Kosova, ka arrestuar një shtetas çek i cili ishte në kërkim ndërkombëtar.

Sipas njoftimit dërguar mediave, në vazhdën e angazhimeve ligjore për parandalimin dhe luftimin e veprave penale përfshirë edhe luftimin e kriminalitetit që kalon kufijtë shtetëror, në veçanti identifikimin dhe arrestimin e personave të dyshuar që provojnë t’i ikin drejtësisë, përfshirë edhe drejtësinë ndërkombëtare, Policia e Kosovës përmes Drejtorisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fushën e Zbatimit të Ligjit (ILECU), po vepron me kompetencë dhe profesionalizëm duke dëshmuar bashkëpunimin e vazhdueshëm me autoritetet ndërkombëtarë për zbatim të ligjit.