Askush nuk jep llogari për vjedhjet e gjërave të pacientëve në QKUK

Askush nuk jep llogari për vjedhjet e gjërave të pacientëve në QKUK

Gent Mehmeti 01 December 2018 15:10

Rasim Gërbeshi nga Prishtina po kujdesej për vajzën e tij 13-vjeçare në një prej dhomave të Pediatrisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, kur i është vjedhur telefoni në tavolinën pranë krevatit.

Gërbeshi, kishte rënë për të fjetur në mëngjesin e 28 nëntorit dhe telefonin e kishte lënë mbi tavolinë. Në mëngjes ka vërejtur se telefoni i mungonte dhe nuk gjendej askund në dhomë. Mjekja kujdestare dhe sigurimi ia kanë pohuar se kanë parë një person, me kapelë të zezë, që ka hapur rend dyert e dhomave.

“E kam lënë telefonin mbi tavolinë. Krevati ka qenë afër derës dhe gjatë natës një person ka hyrë dhe ma ka vjedhur telefonin. Kur jam zgjuar kam kërkuar sqarim, mjekja kujdestare më ka thënë të ketë parë një person me kapelë duke hyrë nëpër dhomat e Klinikës”, ka thënë Gërbeshi.

“Edhe pjesëtari i sigurimit që qëndron te dera ka pohuar ta ketë parë të njëjtin person. Unë e pyeta se si është e mundur që e tërë Klinika të sigurohej nga një punëtor i vetëm”, ka thënë Gërbeshi, njëherësh punonjës në Komunën e Prishtinës. Ai konsideron se vjedhjet po ndodhin për shkak të numrit të paktë të pjesëtarëve të sigurimit nëpër korridoret e QKUK-së.

“Ngjashëm si në gjitha institucionet publike ai do duhej të identifikonte njerëzit që hyjnë në Klinikë. Këtu hyn kushdo dhe sigurimi nuk kërkon asnjë sqarim”, ka thënë Gërbeshi për portalin Koha.net.

“Rastin e kam raportuar në Polici që më kanë thënë se pas katër apo pesë ditësh do ta njoftojnë me rastin”, ka shtuar ai.

Policia e Kosovës ka bërë të ditur për portalin Koha.net se gjatë datave 27 dhe 28 nëntor janë raportuar tri raste të vjedhjeve në QKUK. Të martën një telefon është vjedhur në Gjinekologji. Një ditë më vonë një telefon tjetër është vjedhur në Klinikën e Syve dhe një kuletë në Neuropsikiatri. Policia ka refuzuar të përgjigjet nëse ka statistika të vjedhjeve të pacientëve në QKUK.

“Në stacionin tonë më datë 27.11.2018 në ora 13:33 është raportuar një vjedhje e telefonit në repartin e Gjinekologjisë në QKUK, ndërsa me datën 28.11.2018, janë raportuar dy raste në QKUK: një vjedhje e telefonit në Kliniken e Syve, dhe një vjedhje e kuletës në kliniken e Neuropsikiatris. Njësia e hetimeve rastet i ke pranuar më datë 29.11.2018, dhe lidhur me rastet do të punohet në identifikimn e të dyshuarve”, ka thënë zyra për informim e Policisë së Kosovës.

Portali Koha.net ka tentuar të marrë një deklaratë edhe nga drejtori i Shërbimit Spitalor të Klinikës Universitare të Kosovës, Basri Sejdiu, i cili ka thënë shkurt se nuk ka ndonjë raport të rasteve të vjedhjeve dhe për këtë ka sugjeruar që të kontaktohet “Security Code”, kompania që siguron objektet e QKUK.

Zyrtarë të “Security Code”, kanë thënë të jenë në dijeni të rasteve të vjedhjeve, por në mungesë të kamerave nuk mund të bëhet identifikimi i personave që hyjnë nëpër klinika.

“Jemi në dijeni të rasteve të vjedhjes së telefonave. Më parë ka pasur raste kur pacienti ka vjedhë nga pacienti tjetër. Ne nuk merremi me vjedhjet, vazhdimisht u kërkojmë që të lajmërojnë policinë për vjedhjet që u ndodhin”, ka thënë Xhavit Gashi nga “Security Code” për portalin Koha.net.

I pyetur se a mbajnë evidencë që personave që hyjnë nëpër objekte, Gashi ka thënë se nuk është në përgjegjësinë e tyre që të bëhet identifikimi i njerëzve që hyjnë nëpër klinika.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme