Ish-asamblistja e LDK-së ndryshon dëshminë në gjykimin e Sokol Bashotës

Ish-asamblistja e LDK-së ndryshon dëshminë në gjykimin e Sokol Bashotës

17 September 2018 22:27

Në gjykimin e ish-kryetarit të Komunës së Klinës, Sokol Bashota dhe të Enver Berishës, Fadil Gashit dhe Esat Racit, të akuzuar për keqpërdorim të detyrës apo autoritetit zyrtar, kanë dëshmuar disa dëshmitarë.

Marie Selmanaj, ish-asambliste e LDK-së në Klinë, gjatë kohës kur ishte votuar lista e përfituesve të banesave komunale, tha se deklarata e saj e dhënë në Prokurori është e gabuar.

“Ajo çfarë kam thënë nuk qëndron pasi që atë e kam vërtetuar menjëherë pas intervistës me prokurorin, kur e kam hapur zarfin e procesverbalit te mbledhjes së Asamblesë, andaj sot deklaroj se deklaratat e dhëna janë gabim dhe nuk qëndrojnë”, tha dëshmitarja.

Në dëshminë e dhënë para prokurorit të EULEXI-it, ajo kishte thënë se kishte ekzistuar një marrëveshje mes partive politike për ndarjen e banesave.

Gjatë shqyrtimit në cilësinë e dëshmitarit u dëgjua edhe Agim Gashi, anëtar i komisionit vlerësues. Në pyetjet e prokurores Sahide Gashi, se cilat kanë qenë kriteret për përfitimin e banesës, i njëjti u deklarua se kriteret kanë qenë të parapara me rregullore.

“Kriteret kanë qenë të parapara me rregullore, disa nga to kanë qenë që banesat t’iu ndaheshin rasteve sociale, personave me shtëpi të djegura, ish-pjesëtarëve të UÇK-së“, tha Gashi.

Tutje në pyetjet e prokurores se a kishin aplikuar për banesa Sokol Bashota, Enver Berisha, Fadil Gashi dhe Esat Raci dhe a ka pasur ankesa pas ndarjes së tyre, dëshmitari deklaroi se të njëjtit kishin aplikuar dhe se nuk kishte kundërshtime.

“Po, kanë aplikuar por nuk ka pasë ankesa. Ato kanë qenë vetëm thashetheme “, tha dëshmitari.

Ndërsa dëshmitarja Remzije Maloku, e cila ishte anëtare e komisionit për përzgjedhjen e përfituesve të banesave, tha se banesat janë ndarë në bazë të pikëve.

“Vlerësimi se kush është përfitues është bëre në bazë të pikëve, pra përzgjedhja është bërë në bazë të pikëve, pastaj lista i është dërguar Asamblesë për votim “, tha dëshmitarja.

Prokurorja e ballafaqoi dëshmitaren me dëshminë e dhënë në prokurori, në të cilën kishte thënë se Asambleja e kishte futur në listë kë ka dashur dhe se kishte deklaruar se puna e Komisionit ishte injoruar. E njëjta u deklarua se nuk e di çka ka thënë.

“Nuk e di çka kam thanë, ne vetëm e kemi dorëzua listën dhe nuk di asgjë ma shumë “, tha Maloku.

Në fund trupi gjykues e pyeti dëshmitaren se kush e kishte caktuar të jetë në komision, dëshmitarja deklaroi se në komision ishte emëruar nga kryetari Bashota.

“Me ka caktuar kryetari Sokol Bashota, por i njëjti asnjëherë nuk ka ndiku e as ndërhy ne proces“, tha dëshmitarja.

Gjatë ditës të akuzuarit u deklaruan të pafajshëm në lidhje me akuzat me të cilat po i ngarkon Prokuroria Themelore në Pejë./Kallxo.com

Komentet

Shto koment

Të ngjashme