Haziri: Gjilani ka krijuar mekanizma kundër dhunës ndaj grave

Haziri: Gjilani ka krijuar mekanizma kundër dhunës ndaj grave

08 mars 2018 13:41

Kuvendi Komunal i Gjilanit ka shënuar 8 marsin – ditën ndërkombëtare të gruas, me një seancë të jashtëzakonshme, e cila, siç ka thënë kryesuesja Shpresa Kurteshi-Emini, është iniciuar nga këshilltarët e LVV dhe është përkrahur edhe nga grupimet tjera, ku ka marrë pjesë edhe kryetari i Komunës, Lutfi Haziri.

Haziri, pasi i ka uruar gratë për 8 mars, ka thënë se Komuna e Gjilanit ka krijuar strategji e mekanizma të veçantë kundër dhunës në familje, të cilët janë duke e bërë punën e tyre në mënyrë mjaft efikase.

Duke shprehur keqardhjen e tij për dhunën në familje, që për fat të keq ndodh edhe sot, Haziri ka thënë se shifrat nuk tregojnë për një rritje të rasteve, por për një vetëdijesim të qytetarëve, sidomos të femrave, në raportimin e dhunës, njofton kumtesa komunale, transmeton Koha.net.

Duke qenë se faktori ekonomik, është një nga shkaktarët kryesor të dhunës në familje, Haziri ka folur edhe për angazhimet konkrete të Komunës së Gjilanit, në krijimin e kushteve për punësimin e grave përmes programeve të ndryshme.

“Pavarësia ekonomike e bën më të pavarur një grua dhe vetvetiu e largon atë nga mundësia për të qenë viktimë e dhunës në familje", ka thënë Haziri.

Nevzad Isufi (LVV), në emër të grupit iniciues për mbajtjen e kësaj seance, ka thënë se dhuna është dukuri e papranueshme në çdo shoqëri, sepse është një veprim që cenon dinjitetin e tjetrit dhe aq më keq kur kjo ndodhë brenda familjes.

Lindita Salihu, zyrtare për barazi gjinore dhe koordinatore e Mekanizmit Kundër Dhunës në Familje, ka paraqitur aktivitetet e zhvilluara brenda një viti në funksion të parandalimit të dhunës në familje.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme