Komuna e Kaçanikut përkrah riaftësimin e personave me nevoja të veçanta

Komuna e Kaçanikut përkrah riaftësimin e personave me nevoja të veçanta

25 shtator 2017 12:37

Komuna e Kaçanikut do të mbështesë me 20 % të shumës së përgjithshme projektin “Lehtësimi i procesit të riaftësimit profesional dhe mundësive të punësimit për personat me aftësi të kufizuara në Komunën e Kaçanikut”, projekt i financuar nga Ambasada Amerikane ndërsa do të implementohet nga Handikos - Kaçanik.

Kjo u bë e ditur në takimin e fillimjavës të ekzekutivit komunal, të cilin e udhëhoqi nënkryetari i Komunës së Kaçanikut Remzi Elezi.

Drejtorit për Ekonomi, Financa dhe Zhvillim Ekonomik Bahri Selimi, tha se shuma e përgjithshme e projektit është 20 mijë dollarë, në këtë shumë komuna do të participojë me shumën 20 %. Përmes këtij projekti synohet inkurajimi i punësimit të personave me aftësi të kufizuara, ngritja e debatit qytetarë mbi nevojën për punësimin e personave me aftësi të kufizuara si dhe trajnimi profesional i tyre, synime që janë edhe në mesin e prioriteteve të kryetarit Besim Ilazi për mbështetjen në forma të ndryshme të personave me nevoja të veçanta.

Në takim u bë e ditur po ashtu se punimet janë duke vazhduar në rregullimin dhe asfaltimin e dhjetëra rrugëve, e disa projekte të tjera kanë hyrë në fazën finale të implementimit, kurse sot do të betonohen edhe themelet e Qendrës së Mjekësisë Familjare në Kaçanik të Vjetër.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme