Tridhjetë për qind e romëve, egjiptianëve dhe ashkalinjve analfabetë

Tridhjetë për qind e romëve, egjiptianëve dhe ashkalinjve analfabetë

17 korrik 2017 14:00

Niveli i analfabetizmit në mesin e komunitetit egjiptian, ashkali dhe rom në Komunën e Deçanit konsiderohet shqetësues nga përfaqësuesit e tyre në Komunën e Deçanit, shkruan sot Koha Ditore.

Kjo çështje është duke u diskutuar vazhdimisht në nivelet institucionale të kësaj komune për mundësitë e zhdukjes së analfabetizmit në këto komunitete, në të cilat ende ka një numër të madh të qytetarëve që nuk dinë shkrim dhe lexim, kryesisht moshat e rritura.

Kjo çështje është ngritur pas vlerësimeve të bëra në terren nga këshilltarjanë Kuvendin Komunal të Deçanit, Sanije Thaçi, që ishte përqendruar në nevojën për arsimimin e komunitetit, konkretisht për mundësitë e ofrimit të arsimit joformal për personat analfabetë që vijnë nga këto komunitete.... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme