Prizreni e Suhareka pajtohen për demarkacionin

Prizreni e Suhareka pajtohen për demarkacionin

Fisnik Minci 21 March 2019 10:46

Autoritetet komunale të Suharekës dhe ato të Prizrenit, të mërkurën, janë pajtuar për ndërmarrjen e masave të duhura ligjore për demarkimin apo caktimin e vijës ndarëse mes tyre. Një hap i tillë, sipas zyrtarëve të Komunës së Prizrenit, ka qenë i nevojshëm, meqë 40 hektarë prona kanë gravituar me Komunën e Suharekës, por që në fakt ndodhen në territorin e Komunës së Prizrenit.

Nënkryetari i Komunës së Prizrenit, Eshref Memaj, ka theksuar se në këto raste pronarët kanë mundur t`i nxjerrin listat poseduese si në Komunë të Prizrenit ashtu edhe në Komunë të Suharekës, dhe se është dashur që t`i jepet fund kësaj praktike, shkruan Koha Ditore.

Sipas tij, për këtë arsye një delegacion i Komunës së Prizrenit ka qëndruar në Komunën e Suharekës me qëllim të gjetjes së një zgjidhjeje për vijën ndarëse mes dy komunave.

“Komuna e Prizrenit dhe ajo e Suharekës kufirin ndarës e kanë te fshati Malësi e Re. Një pjesë e pronave, diku rreth 40 hektarë, kanë gravituar në territorin e Komunës së Suharekës, por faktikisht janë në territorin e Komunës së Prizrenit. Edhe listat poseduese ka pasur raste që pronarët i kanë nxjerrë në dy komuna, në Prizren e Suharekë. Meqë ka qenë pronë e Komunës së Prizrenit, kryetari i Komunës së Suharekës me neve ka rënë dakord që ajo pronë me u bart në Komunën e Prizrenit, pasi që është territor i yni”, ka thënë Memaj.

Ai ka pohuar se do të ndërmerren veprimet e duhura në këtë drejtim, ku pjesa dërrmuese e kësaj hapësire prej 40 hektarësh duhet të kalojë në evidencën e Komunës së Prizrenit, teksa nuk do të ketë ndryshim të gjendjes në disa prona shoqërore, që janë në shërbim të publikut....(Gjerësisht, sot në "Kohën Ditore")

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme