Niveli qendror e shpall të paligjshme marrëveshjen e Fushë-Kosovës me “Caritasin”

Niveli qendror e shpall të paligjshme marrëveshjen e Fushë-Kosovës me “Caritasin”

Nexhat Tovërlani 10 January 2019 08:43

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal e ka shpallur të paligjshme marrëveshjen e Komunës së Fushë-Kosovës me organizatën joqeveritare “Caritas Kosova” për ngritjen e përkujdesit social dhe shëndetësor.

Komisioni për vlerësim të përshtatshmërisë në shkresën e tij ka kërkuar që ky vendim të shfuqizohet pasi ka konsideruar se është edhe jotransparent. Komisioni në fjalë në bazë të nenit 7 të Rregullores (QRK) Nr. 01/2016 për shqyrtimin administrativ të akteve të komunave, ka shqyrtuar vendimin e lartcekur dhe vlerëson se me këtë marrëveshje të bashkëpunimit dhe bashkëfinancimit “Ngritja e përkujdesit social dhe shëndetësor” në Komunën e Fushë-Kosovës nuk është zbatuar Rregullorja MT-Nr-04/2017 mbi kriteret, standardet dhe procedurat e financimit publik të OJQ-ve, shkruan sot Koha Ditore.

“Nuk është zbatuar transparenca e kërkesës së publikimit për projektin, i mungon transparenca ashtu siç është cekur edhe në raportin e Auditorit të Përgjithshëm për vitin 2018. Zbatimi i akteve ligjore dhe nënligjore është obligim i të gjitha organizatave buxhetore për zbatimin e drejtë, efikas dhe efektiv të parasë publike. Ky vendim duhet të shfuqizohet, sepse është në kundërshtim me legjislacionin në fuqi”, thuhet në shkresën e Komisionit për mbikëqyrjen e përshtatshmërisë së akteve të komunave të datës 6.12.2018.

(Gjerësisht, sot në "Kohën Ditore")

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme