Ndërtimi i objektit shkollor peng i lokacionit

Ndërtimi i objektit shkollor peng i lokacionit

Ilir Osmanaj 14 December 2018 11:30

Zvarritet prej 10 vjetësh ndërtimi i shkollës me 1 mijë e 800 nxënës në lagjet: “7 Shtatori”, “Xhemajl Kada” dhe “Fidanishte” të Pejës me 15 mijë banorë. Zvarritja ka ndodhur për shkak të mungesës së një lokacioni. Më 2012 Urbanizmi kishte propozuar një truall për ndërtimin e kësaj shkolle fillore, por ky propozim ishte refuzuar nga Kuvendi Komunal me arsyetimin se është pronë e një familjeje serbe.

Pastaj është propozuar prej Urbanizmit një lokacion tjetër në lagjen “Xhemajl Kada”, por ishte refuzuar edhe nga banorët e asaj lagjeje, me arsyetimin se lokacioni i caktuar është shumë afër shkollës ekzistuese, rreth 700 metra larg dhe duhej një lokacion më i largët që do t’i përshtatej edhe lagjes “7 Shtatori”, në të cilën nuk ka shkollë fillore dhe fëmijët e kanë shumë larg shkollën në lagjen“Xhemajl Kada”, shkruan sot Koha Ditore.

Ndërkohë banorët i kishin paraqitur kërkesat e tyre që shkolla të ndërtohej afër SHME “Ali Hadri”, ku mendohej se ka mjaft tokë komunale. Bazuar edhe në kërkesat e banorëve, sivjet Komuna ka vendosur që kjo shkollë e re për këto tri lagje të ndërtohet afër Shkollës Ekonomike.

(Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme