Vetëm 10 për qind e OJQ-ve të regjistruara në Pejë janë aktive

Vetëm 10 për qind e OJQ-ve të regjistruara në Pejë janë aktive

Ilir Osmanaj 13 December 2018 10:32

Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në bashkëpunim me OJQ “Syri i Vizionit”, kanë prezantuar të mërkurën në Pejë një studim të Indeksit Kosovar për Shoqëri Civile për 2017, me të cilin vlerësohet gjendja e shoqërisë civile edhe për rajonin e Pejës, ndër të tjera për burimet e financimit, trendin e përkrahjes financiare, në cilat fusha është aktive dhe sa i besojnë qytetarët shoqërisë civile.

Prezantuesi i studimit, Dren Puka, drejtor i Programit për Hulumtim dhe Avokim, ka treguar se në rajonin e Pejës, prej numrit të përgjithshëm të organizatave të regjistruara në Departamentin për OJQ, janë rreth 5 deri 6 për qind të të gjitha OJQ-ve të regjistruara në nivel vendi, apo diku 600 deri në 700 OJQ, shkruan sot Koha Ditore.

Megjithatë, siç tha ai, ky numër nuk e tregon numrin e vërtetë të organizatave aktive dhe që kanë aktivitet të rregullt.

“Sa janë saktësisht OJQ joaktive në këtë rajon, nuk e kemi numrin e ndarë, por në nivel vendi nuk janë aktive më shumë se 10 për qind të OJQ-ve të regjistruara. Aktivitetin e OJQ-ve e kemi matur përmes disa parametrave dhe një ka qenë nëse kanë deklarime në Administratën Tatimore, dhe të tjetra deklarimi i punëtorëve që e bëjnë OJQ-të në Administratën Tatimore gjatë një viti fiskal”, ka thënë Puka.

(Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme